Kakebunn:
1 1/3 dl sterk kaffe
1 dl kakaopulver
100 g smør
4 dl sukker
3 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
240 g hvetemel
1 dl melk
- Kok opp kaffe og bland med kakao. Rør til kakaopulvret har løst seg opp. Bland i melken, og avkjøl til det er lunkent.
- Pisk ROMTEMPERERT smør sammen med sukker til du får en luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen (også best romtemperert). Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland inn i deigen vekselvis med kaffe/kakao/melke-blandingen.
- Ha deigen i en rund kakeform (24 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 180 grader i ca 60 minutter. Avkjøles i formen. Løsnes fra formen med skarp kniv.
- Fjern bakepapiret, og del i 3 lag.
6 dl fløte
260g After eight
- Varm After eighten og fløte i en kjele til After eighten har smeltet inn i fløten, det skal IKKE koke.
- Avkjøl og sett i kjøleskapet over natten
- Pisk som vanlig krem og ha mellom lagene og rundt hele kaken
Samme kake bakte jeg i Lilly Olava sin 1 års dag men da hadde jeg bringebærkrem og mmf lokk
Bringebærkrem (selvkomponert)
6 dl fløte
1 glass Noras hjemmelagde bringebærsyltetøy
1 ss appelsinmarmelade
4 ss vaniljesaus
4 ss melis
- Pisk fløten, vaniljesaus og melis til krem
- Vend inn syltetøy og marmelade i kremen
- Påfør krem mellom lagene og rundt hele kaken
MMF (marshmellowfondant):
200 gr Marshmallows
2 ss vann
500 gr melis
2 ss matfett - kan sløyfes
(Kakefarge, OBS! ikke bruk vanlig konditorfarge, det gir nesten ikke farge..)
- Ha marshmallowsen i en plastbolle.
- Hell over vannet og sett det på full styrke i mikroen i ca 1 - 1 1/2 min.
- (Ha i matfettet og eventuell kakefarge)
- Rør godt i marshmallowsen og bland inn melis til ønska konsistens, litt om gangen. Bland etterhvert på bakepapir
- Kjevl ut til den er passe tynn og ha som et lokk over kaken og pynt
Supert. Jeg elsker kakeoppskrifter. Baker egentlig altfor lite.
SvarSlett