onsdag 23. juni 2010

Hvordan hilser du?

Leste nettopp et blogginnlegg hos FruFly ang klemming og kom til å tenke på hvordan vi hilser på personer vi ikke har truffet før. Her i Norge tar vi hverandre i hånden, ser på hverandre og sier navnet vårt. Som nordmann synes jeg dette er helt greit, men jeg må legge til at det værste jeg vet er å hilse på nye mennesker som har en slapp hånd!! Da mister jeg interressen for denne personen med en gang! "såå hyggelig synes du det var å hilse på meg" tenker jeg da. Derfor har jeg alltid et godt fast håndtrykk når jeg hilser på perosner jeg ikke har truffet før, og noen ganger har jeg fått kommentarer på at jeg kanskje håndhilser litt for hardt. Men det synes jeg er bedre enn slapphilsing.

Så kom jeg til å tenke på hvordan man hilser på hverandre i land lenger sør i Europa. I Frankrike hvor jeg har vært mest, kysser de hverandre en gang på hvert kinn uansett om de kjenner hverandre eller ikke. Og noe jeg alltid har lurt på er: Når i all verden skal man si hva man heter?? Noen som vet? Jeg føler ikke at det er naturlig å si det noen gang i denne hilseprosessen.

 bildet er lånt fra www.fosliskrenten.com

Jeg er veldig for å klemme personer man kjenner når man møter de :O) Jeg synes dette er superkoselig, hvertfall hvis jeg møter personer jeg ikke har sett på lenge og er glad for å møte igjen!! Men det må legges til at hvis personer jeg ikke føler det naturlig å klemme klemmer meg så synes jeg det er ukonfortabelt (heldigvis gjelder ikke dette mange). Jeg vil kalle meg en klemmer både på godt og vondt :O) Utrolig hvor mye en god klem kan gjøre hvis den kommer på rett tid fra rett person.

4 kommentarer:

 1. Syns bloggen din var kjempefin, jeg. :)
  Fargene henger sammen, og disse sidekantene var kjempeflotte. Og vet du, jeg er helt enig i at slappe handtrykk er grusomt. Ikke særlig kult med de som er for hardhente heller, men slappfiskene er fæle. Og så har man de som bare fortsetter å holde fast etter at man har sluppet taket... Nei, folk har mye rart for seg. :p

  SvarSlett
 2. Artig og koselig innlegg!:) Klem fra Heidi

  SvarSlett
 3. Ja, de som bare holder og holder er helt forferdelige Anne :-S

  SvarSlett

Kjempehyggelig om du vil legge igjen en kommentar hos meg. Ha en fortsatt fin dag!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails